TALAJ VIZSGÁLATOK:
-
tápanyag vizsgálatok pH(KCl), (NO2+NO3)-N,
P205, KO, Mg, Na, SO4, Mn, Zn, Cu, toxikus
elemek (Cd, Ni, Pb, Hg, Cr, As, Cu, Zn)
-
ültetvénytelepítést megalapozó talaj-alkalmassági vizsgálatok:
pH(H2O), KA, só, CaCO3, humusz, fenolftalein lúgosság,
immunitás, fiziológiás mész
-
erdőtelepítést megalapozó talaj vizsgálatok: pH(H2O),
pH(KCl), KA, só, CaCO3, humusz, 5 órás kapilláris vízemelés,
higroszkóposság, hidrolitos aciditás,
-
talajjavítás elvégzéséhez szükséges vizsgálatok,
-
talajok mintavétele.
Növényvizsgálatok
-
N, P, K, Ca, Mg, Na, Fe, Mn, Zn, Cu, B, Pb, As, Hg, Cd.
Takarmány vizsgálatok
-
Érzékszervi, nedvesség, nyersfehérje, zsír, rost,
rostösszetétel, hamu, savszám, peroxidszám, keményítőtartalom, cukortartalom,
Ca, P, Mg, K, Na, Fe, Cu, Mn, Zn, Pb, As, Cd, Hg, aminosavak, BHT, BHA tartalom,
illósavak vizsgálata, energiaszámítás.
Élelmezési- ipari magvak, lisztek vizsgálata:
-
Tisztaság, csírázóképesség, nedvesség, sikér, sütőipari érték,
keményítő, hamu, homok, esésszám, Zeleny index, savfok, fehérje.
Élelmiszervizsgálatok:
-
Tápérték jelöléséhez szükséges vizsgálatok:
nedvesség, fehérje, zsír, szénhidrát, cukor, élelmi rost, zsírsavösszetétel (telített
és telítetlen zsírsavak), Na
-
Olajmagvak és darák:
nedvesség, olajtartalom, savasság, hamu, homok
-
Állati és növényi zsírok és olajok:
peroxidszám, savszám, elszappanosítási szám, szabad zsírsav, oldhatatlan
szennyezőanyag, zsírsavösszetétel, BHT, BHA
-
Élelmiszerek:
Hg, Pb, Cd, As, Zn, Cu, Fe, Ca, Mg, Na, N, összes szénhidrát, összes élelmi rost,
benzoesav, szorbinsav
-
Tartósított élelmiszerek:
nedvesség, nitrit-nitrát, klorid, összessav, kéndioxid, cukor, benzoesav,
szorbinsav, pH-érték, zsír, rost, fehérje
-
Zöldségek és zöldségtermékek:
nitrit-nitrát, vízben oldható szárazanyag
-
Tej és tejtermékek:
szárazanyag, fehérje, zsír, só, savfok
-
Hús és húsipari termékek:
nedvesség, hamu, nitrogén, L-hidroxiprolin, szabad zsír, klorid, nitrit-nitrát,
-
Édesipari termékek:
szárítási veszteség, zsír, fehérje, redukáló és összes cukor
-
Száraztészták:
nedvesség, savfok, tojástartalom
-
Sütőipari termékek:
nedvesség, konyhasó tartalom, zsír, hamu, homok, fehérje, cukor, szénhidrát,
savfok
-
Fűszerpaprika őrlemény:
nedvesség, összes színezék, összes növényi olaj, őrlési finomság,
-
Fűszerek és ízesítők:
összes hamu, homok. |